Динамичен сайт | MySEO

Какво е динамичен сайт?

Защо има евтини и скъпи интернет сайтове?
September 24, 2016
Изберете подходящи цветове за вашия интернет сайт
September 24, 2016

Какво е динамичен сайт?

Много от клиентите доста често изпадат в объркване когато се заговори за динамични и статични сайтове. Дори понякога се стига до конфузната ситуация, в която клиента казва искам статичен сайт с възможност за редакция на новините и система за банери, от което всъщност проличава незнанието за тези два, не толкова сложни термина.

Затова в тази статия ще се опитам да поясня какво значи статичен и динамчен сайт.

Съвременият интернет и технологиите, които се наложиха през последните няколко години изхвърлиха понятието статичен сайт, някъде назад още в зората на уеб индустрията. Тогава сайтовете бяха доста скъпа придобивка и всяка една част от изработката им костваше работа на екипи от специалисти с дни, седимици и месеци.

Динамичните сайтове, каквито и ние предлагаме, съдържат доста по-голяма гъвкавост и функционалности. Това значи, че когато притежавате динамичен интернет сайт, зад него стои и динамична система за управление на съдържанието, която е скрита от посетителите в сайта. Тя е достъпна само за вас и е защитена с потребителско име и парола, която знаете само вие или вашите администратори. Влизайки в тази система, вие получавате  достъп до цялото съдържание в сайта или в някои случаи до по-важните части на сайта. Така вие можете да променяте, изтривате или добавяте информация в сайта по лесен и интуитивен начин, без значене дали е текст, снимки, видео или друга мултимедия.

Нашите сайтове са изградени с доста гъвкава система за управление на съдържанието (CMS), което е един голям плюс. По този начин ние даваме на нашите клиенти голяма свобода за работа със интернет сайта им. Те могат не просто да управляват сайта си, но и да творят върху него, при повече желание.

А тогава си задаваме въпроса, какво са статичните сайтове?

Статичните сайтове са просто една предварително предвидена и изработена визуална картина на интернет сайт, който веднъж изработен, не може толкова лесно да се промени. За да се сменят неговите текстове, снимки, стил или визия е нужно да се пренапишат директно в кода. Това разбира се е трудно за собствениците на сайтове, а понякога и за специалистите. В зависимост от стила и програмният език, може да отнеме часове, дори и дни работа.

За щастие в съвременият интернет, статичните сайтове почти не се използват за масови проекти. Може да се срещнат понякога в различни еднократни рекламни приложения, банери, където разбира се преобладават анимираните ефекти и не се налага толкова динамична намеса от потребителя.

Динамичен сайт не значи само скрита административна част. Всяко едно приложение, което позволява на потребителите да участват активно в сайта, със своите коментари, писане на статии и мнения, качване на снимки и видео клипове, чатене с други потребители, писане на съобщения, всичко това означава, че сайта, в който се намирате е динамичен.

Това с благодарност може да кажем, че дължим на програмистите, тяхната работа, макар и невидима за посетителите, е доста трудоемка и определено спомага за динамиката на сайтовете. Така динамичните сайтове успяват да изпълнят всяко наше желание така, както очакваме или неочакваме да се случи.

Call Now ButtonПозвънете
ЗАПИТВАНЕ ЗА ОФЕРТА

Попълнете контактната форма по-долу:

    X
    ЗАПИТВАНЕ ЗА ОФЕРТА