Защо има евтини и скъпи интернет сайтове?
September 24, 2016
Изберете подходящи цветове за вашия интернет сайт
September 24, 2016

Какво е динамичен сайт?

Много от клиентите доста често изпадат в объркване когато се заговори за динамични и статични сайтове. Дори понякога се стига до конфузната ситуация, в която клиента казва искам статичен сайт с възможност за редакция на новините и система за банери, от което всъщност проличава незнанието за тези два, не толкова сложни термина.

Затова в тази статия ще се опитам да поясня какво значи статичен и динамчен сайт.

Съвременият интернет и технологиите, които се наложиха през последните няколко години изхвърлиха понятието статичен сайт, някъде назад още в зората на уеб индустрията. Тогава сайтовете бяха доста скъпа придобивка и всяка една част от изработката им костваше работа на екипи от специалисти с дни, седимици и месеци.

Динамичните сайтове, каквито и ние предлагаме, съдържат доста по-голяма гъвкавост и функционалности. Това значи, че когато притежавате динамичен интернет сайт, зад него стои и динамична система за управление на съдържанието, която е скрита от посетителите в сайта. Тя е достъпна само за вас и е защитена с потребителско име и парола, която знаете само вие или вашите администратори. Влизайки в тази система, вие получавате  достъп до цялото съдържание в сайта или в някои случаи до по-важните части на сайта. Така вие можете да променяте, изтривате или добавяте информация в сайта по лесен и интуитивен начин, без значене дали е текст, снимки, видео или друга мултимедия.

Нашите сайтове са изградени с доста гъвкава система за управление на съдържанието (CMS), което е един голям плюс. По този начин ние даваме на нашите клиенти голяма свобода за работа със интернет сайта им. Те могат не просто да управляват сайта си, но и да творят върху него, при повече желание.

А тогава си задаваме въпроса, какво са статичните сайтове?

Статичните сайтове са просто една предварително предвидена и изработена визуална картина на интернет сайт, който веднъж изработен, не може толкова лесно да се промени. За да се сменят неговите текстове, снимки, стил или визия е нужно да се пренапишат директно в кода. Това разбира се е трудно за собствениците на сайтове, а понякога и за специалистите. В зависимост от стила и програмният език, може да отнеме часове, дори и дни работа.

За щастие в съвременият интернет, статичните сайтове почти не се използват за масови проекти. Може да се срещнат понякога в различни еднократни рекламни приложения, банери, където разбира се преобладават анимираните ефекти и не се налага толкова динамична намеса от потребителя.

Динамичен сайт не значи само скрита административна част. Всяко едно приложение, което позволява на потребителите да участват активно в сайта, със своите коментари, писане на статии и мнения, качване на снимки и видео клипове, чатене с други потребители, писане на съобщения, всичко това означава, че сайта, в който се намирате е динамичен.

Това с благодарност може да кажем, че дължим на програмистите, тяхната работа, макар и невидима за посетителите, е доста трудоемка и определено спомага за динамиката на сайтовете. Така динамичните сайтове успяват да изпълнят всяко наше желание така, както очакваме или неочакваме да се случи.

seo
seo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Call Now ButtonOбаждане