Нуждае ли се вашият сайт от редизайн? – MySEO

Нуждае ли се вашият сайт от редизайн?

redesign

Може да имате красив сайт, който е спечелил престижни награди и постижения в дизайна, да сте взели под внимание принципите на SEO оптимизацията, но вероятно той да има нужда от редизайн. Или пък ако сайта е стар, зарежда се тромаво и информацията не е подновявана отдавна, тогава също ще трябва да помислите за редизайн.

Сайтовете с остаряло съдържание губят позиции, тъй като търсачките забелязват това и могат да решат, че сайта е пасивен или мъртъв. Тези сайтове трудно могат да получат добър трафик, като понякога това затруднява и процеса по оптимизация.

И така, какво трябва да съобразите, ако сайта ви се нуждае от редизайн?

Flash съдържание

Въпреки, че flash има значителен напредък в технологиите за търсене, не е за препоръчване, да изградите сайт изцяло на него. Дори ако текста се индексира добре, ранга на сайта няма да бъде добър, поради факта, че този формат все още е нечетим за търсачките.

Някои специалисти, веднага ще кажат, че съществуват flash сайтове на големите корпорации, които са се класирали на висока позиция. Да, но тези сайтове имат такава висока степен на свързване, че тяхното flash съдържание вероятно не е от значение.

Използване на рамки
Рамките в уеб сайта, са трудни за индексиране от търсачките и страниците вътре в тях остават скрити. Нещо повече, за много посетители те са трудни за четене и оставят лошо впечатление. Някои браузъри не поддържат рамки и така вашия сайт се оказва недостъпен за част от тези потребители и евентуални клиенти.

Splash страници
Уеб дизайнерите използват този тип страници за визуално въздействие върху посетителя. Представете си цяла уеб страница направена от една карикатура или интересна картина. Това наистина е много впечатляващо, но от SEO гледна точка е направо ужасно. Splash страниците обикновено съдържат много малко или никакво съдържание на текст и линкове. Обикновенно са пълни с flash и друг тип софтуер, все още труден за индексиране. Може да използвате splash страници за да впечатлите някого, но те няма да бъдат лесно достъпни за потенциалните ви клиенти.

Бавно зареждане
Бавното зареждане на страница, гони посетителите и паяците на търсачките много бързо. Повечето потребители нямат търпение да изчакат дадена страница да се зареди и преминават на друга, а търсачките, почти винаги дават по-добър ранг на бързо зареждащите се, отколкото на бавните. Ако сайтът ви съдържа трудни за зареждане страници, е необходимо те да се заместват.

Остаряло съдържание
На първо място, търсачки просто ще игнорират този сайт, все едно той не съществува. В миналото можеше да оставите съдържание за месец, без да го актуализирате, но в тези дни, това веднага ще рефлектира на добрите ви позиции. Нещо повече, нищо друго не поставя потребителите на разстояние от сайта, както остарялата дата на актуализация.

Ако вашият сайт, съдържа някои от гореизброените проблеми, е препоръчително да му приложите редизайн. Тъй като вероятно, това вече ви отнема от потенциалния доход.

Call Now ButtonПозвънете
ЗАПИТВАНЕ ЗА ОФЕРТА

Попълнете контактната форма по-долу:

    X
    ЗАПИТВАНЕ ЗА ОФЕРТА