Процесорното време при споделен хостинг – MySEO

Процесорното време при споделен хостинг

pagespeedinsightslogo

Какво е процесорно време и споделен хостинг? Как вашият сайт зависи от сървърните ресурси?

Всеки сайт може да се разглежда като софтуер, който използва определено количество ресурси. Като всеки софтуер, той работи с памет и използва процесорната мощност на компютъра, на който се намира. Максималната памет, която може да заеме е тази, която има свободна на сървъра, както и максималната скорост, с която може да работи е тази, която позволява сървърния процесор. Когато са включени много програми на един компютър, те се съревновават за компютърни ресурси.

В повечето случи сайтовете използват така наречения споделен хостинг. Споделеният хостинг представлява няколко хост акаунта, с по 1 или наколко сайта на тях, които работят едновременно на един сървър. Всеки хостинг акаунт има ограничение в паметта и порцесорното време. Процесорното време се измерва в минути, като сборът от всички минути на всички хостинг акаунти не надвишава 24 часа. Ако някой сайт надвиши максималното процесорно време, което е предвидено за съответния хост, то този сайт пречи и на всички останали, защото заема от техния ресурс, за да изпълни задачите си. В този случай хостинг фирмите предлагат глоба, спиране на сайта или преминаване на по-скъпа тарифа, която която включва по-голямо количество ресурси. Във всички случаи последствията са неблагоприятни. Когато сайтът е много голям и има хиляди посещения на ден, се предполага, че изисква самостоятелен сървър, но понякога и при малък трафик от една грешка в реализацията на кода, може да се увеличат изразходваните ресурси в пъти.

Винаги може да направите справка за процесорното време в минута, което се включва в хостинг плана ви, като поискате справка от поддръжката на хостинг компанията ви.

Call Now ButtonПозвънете
ЗАПИТВАНЕ ЗА ОФЕРТА

Попълнете контактната форма по-долу:

    X
    ЗАПИТВАНЕ ЗА ОФЕРТА