CMS – управлявайте сайта си сами – MySEO

CMS – управлявайте сайта си сами

cms

Целта на този пост е да обясни какво е това административен панел или още така наречения cms.

Административният панел е като подсайт. Той е мозъка, интелекта на вашия сайт. Достъп до него имат само оторизирани хора и се базира на 80% програмиране и 20% дизайн. За какво се използва? За добавяне, редактиране и изтриване не съдържание, задаване права или блокиране на потребители и още много други. Накракто, това е контролния пулт на сайт ви. Удобството на независимостта. Всички големи портали (новинарски, софтуерни, онлайн магазини, блогове, форуми и още много други) са снабдени с такава система.

Какво предсталява cms-а всъшност? Това е един подсайт, в който попълваме информацията, която искаме да се появи на сайта ни и я изпращаме до базата данни, т.е. тя се записва в структуриран вид на специализирано за това място с високо ниво на сигурност. На основния сайт е оказано от къде в базата да си взима информацията и да я визуализира. По тази причина се изисква високо ниво на сигурност както в cms-а, така и в самия сайт. При пробив в базата данни може да се появят неща, които не искате. За в кода са вградени защити срещу злонамерени потребители. Например – антибот кода, който служи за намаляване на спама и защита от програми, които генерират голям брой заявки към сървъра, например през формата за контакти може да получите хиляди писма, да създадат огромен трафик и да спрат сайта ви, ако няма антибот код.

Сайтовете, които често си обновяват съдържанието се класират в пъти по-добре от всички останали. За това, когато четете новините в някой портал, не забравяйте, че зад тези няколко реда думи седи програмист, който е създал cms и благодарение, на който, почти без усилие, информацията се появява на сайта и увеличава рейтинга му, посетителите му, престижа му, мястото му в Google 🙂

Call Now ButtonПозвънете
ЗАПИТВАНЕ ЗА ОФЕРТА

Попълнете контактната форма по-долу:

    X
    ЗАПИТВАНЕ ЗА ОФЕРТА