Цветове за интернет сайт | MySEO

Изберете подходящи цветове за вашия интернет сайт

Какво е динамичен сайт?
September 24, 2016
Интернет сайт за фрийлансъри
September 24, 2016

Изберете подходящи цветове за вашия интернет сайт

 

Преди няколко години възможността за изработка на интернет сайт, не беше по финансовата възможност на всеки.  Интернет сайтовете се правеха тромаво и отнемаха голям ресурс от специалисти. Днес имаме технологии, които позволяват на почти всеки да притежава собствен интернет сайт.

Основният проблем все още са изборът на подходящи цветове или комбинация от цветове за вашата интернет сайтова композиция. Правилнят вариант не винаги е фоновия цвят да отговаря на цвета на текста. Четливостта на интернет страниците могат да повлияни негативно, ако цветовия контраст е зле избран. Затова за ясна четливост е добре фона на вашия интернет сайт да бъде бял, там където имаме област с повече текстово съдържание.

Цветове за интернет сайт

Изследователите са съгласни, че цветовете значително влияние върху човешката психика. Следователно, цветова схема, която използва вашия интернет сайт може дори да примами посетителя да се ангажира с целта на сайта ви (т.е. да купи нещо или да поиска услугите ви) или да напусне след първите няколко секунди. Това, за съжаление е част от човешката природа.

Други причини за негативно влияние върху посетителите са бедният избор на цветове или липсата на открояващи такива на някои елементи с подчертаващ характер. На психологическо ниво, ярките тонове биха стимули към действие, в зависимост от изложението във вашият интернет сайт.

Когато разглеждат даден интернет сайт, хората ще се вълнуват, ще са щастливи или просто ще им е скучно. Но всичко това зависи и от избора цвят. Затова когато мислите да създадете интернет сайт, не забравяйте, че цветовете са голямо средство за комуникация и успеха до голяма степен зависи от правилната цветова композиция на сайта.

Call Now ButtonПозвънете
ЗАПИТВАНЕ ЗА ОФЕРТА

Попълнете контактната форма по-долу:

    X
    ЗАПИТВАНЕ ЗА ОФЕРТА