Първи стъпки в SEO | MySEO

Кога да започнем със SEO?

Има ли смисъл от оптимизацията на сайт?
September 24, 2016

Кога да започнем със SEO?

 

Най-общо казано, питали ли сте се кога вашият интернет сайт се нуждае от SEO? По кое време точно трябва да помислите за така наречената оптимизация за търсачки?

Отговорът е: в самото начало. Като под начало се разбира още в момента, в който сте си помислили да имате сайт. И наистина това е много важно за цялостната ефективност и ползата от сайта изобщо, както и финансовите приходите от него.

Защо SEO работата, трябва да започне в началото?

Няма проблем да оптимизирате сайта спрямо нуждите и целите на аудиторията и на по-късен етап, но ако сте се замисляли само по себе си, това означава преработване на вече съществуващо съдържание по него.

Има неща, които понякога са трудни за преработка, като например преименуване на вече готови информационни страници, категории, подкатегории, продукти. Ако сте забелязали повечето SEO специалисти отначало ви предлагат да се направи подбор на ключовите думи и фрази, след което те да се приложат по подходящ начин в съдържанието. Много често това прилагане се прави върху готови страници със текстово съдържание или безразборно по различни менюта и колонки.

Затова най-добрата практика е, в началото да се анализират тези ключови и фрази, според аудиторията, пазарната ниша и търсенето и чак тогава, на базата на тях, да се изгради новия сайт, като се заложат правилно, още при изграждането на неговата структура.

Така ще сме заложили наистина добра SEO основа, като това понякога може да бъде предостатъчно и да получи добро класиране, без да е необходима по-нататъчна намеса. Тъй като добрата подредба в сайта, улеснява ориентацията на посетителите, а това не остава незабелязано и от машините за търсене.

Call Now ButtonПозвънете
ЗАПИТВАНЕ ЗА ОФЕРТА

Попълнете контактната форма по-долу:

    X
    ЗАПИТВАНЕ ЗА ОФЕРТА